Om Norlandia Glassverket barnehage

Glassverket barnehage ligger rett ved Høvik verk skole med kort vei til skogen og stranden. I vår barnehage legger vi opp til en barnehagehverdag der hele barnet er i fokus, psykisk og fysisk. Vi legger til rette for lystbetont fysisk aktivitet, inne som ute. . Dagene i Glassverket barnehage tilbyr et mangfold av inntrykk, slik at barna kan arbeide med varierte uttrykksmåter.

Barnehagen er organisert med 3 småbarnsavdelinger, 2 mellomavdelinger samt en egen avdeling for førskolebarn.

Vi er en fullkost barnehage, det betyr at barna får 3 måltider i barnehagen hver dag. Glassverket har egen kokk som serverer tre måltider om dagen, inkludert et varmt måltid midt på dagen samt frukt. Maten skal være av ernæringsmessig god kvalitet, smake godt og se fristende ut. Vi legger til rette for et godt fungerende og trivelig spisemiljø.

Glassverket barnehage er opptatt av barns medvirkning og vi har derfor innredning tilpasset barnas behov, dette betyr lave vasker, toaletter,  bord og stoler som barna kan bruke uten hjelp av voksen. Dette er også synlig i pedgogikken vår som er insprirert av Reggio Emila filosofien. Filosofien er forankret i en sterk tro på menneskets muligheter, en dyp respekt for barnet og en overbevisning om at alle barn fødes kreativerike og intelligente, med en sterk iboende drivkraft til å utforske verden.