Mat og måltider

Hos oss trenger dere ikke å ha med matpakke. Barnehagen har egen kokk som tilbereder varm mat i barnehagen hver dag. Vi tilbyr 3 måltider til barna hver dag, dette ligger i vår kostpris. Vi er svært opptatt av at måltidene skal være varierte og gi barna næring for vekst og utvikling.

Glassverket har stor fokus på maten og måltidene, vi mener at ett sunt kosthold er viktig i barnas første leveår, det er der de legger grunnlaget for resten av livet. Vi har derfor egen kokk som lager all varm mat fra bunnen, noe barna også får ta del i.

Vi ser på måltidene som en pedagogisk arena, det skal være fokus på å ha en god ramme rundt måltidet.

Eksempler på mat vi serverer til lunsj er, hjemmelagde fiskepiner, hjemmelagde kyllingkjøttboller, hjemmelagd fiskegrateng, hjemmelagd suppe med nystekt foccatia brød, panert rødspette, hjemmelaget pasta.

Barna får ett variert tilbud og ved at de får være med på å lage mat en gang i uken er de mere positive til å smake på nye retter.

Vi tilbyr også tilpasset mat til barn med allergier eller andre religioner.

Vi er svært stolte av vårt mattilbud i barnehagen.

En typisk ukes meny hos oss kan se slik ut: