Mat med smak

Mat med smak er navnet på måltidskonseptet til Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet. Hos oss i Glassverket barnehage er måltidet en viktig del av barnehagedagen og vi mener at ett sunt kosthold er viktig i barnas første leveår, det er der de legger grunnlaget for resten av livet

Glassverket barnehage er en fullkostbarnehage, noe som innebærer at i vår kostpris er det inkludert 3 måltider om dagen. Dere trenger med andre ord ikke å tenke på matpakker når barnet går i Glassverket. Vi har vår egne kokk, Sari, som tilbereder all maten fra bunn av. Vi har varierte tilbud til frokost, lunsj og ettermiddagsmat. Barna får også ta en del i matlagingen sammen med Sari.

Eksempler på mat vi serverer til lunsj er, hjemmelagde fiskepiner, hjemmelagde kyllingkjøttboller, hjemmelagd fiskegrateng, hjemmelagd suppe med nystekt foccatia brød, panert rødspette og hjemmelaget pasta.

Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse. Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og barnet som en verdensmedborger. Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse.

Vi er svært stolte av vårt mattilbud i barnehagen.

En typisk ukes meny hos oss kan se slik ut: